Over ons.

Wie zijn wij?

Wij zijn drie jonge ondernemers die samen een project zijn begonnen op basis van gedeelde interesses. Dit heeft uiteindelijk geleidt tot de oprichting van EcoDrop, met als doel het bevorderen van duurzaamheid in ieders dagelijks leven. Alle drie hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan en delen we een progressieve kijk op hoe producten gemaakt horen te worden. Daarnaast willen we graag zo transparant mogelijk te werk gaan zodat iedereen kan zien wat wij doen. Duurzaamheid komt in verschillende vormen voor, deze noemen wij ‘’waarden’’. In onze webwinkel willen wij het mogelijk maken dat iedereen kan winkelen naar producten met bepaalde duurzame waarden. Hierdoor weet je als consument precies wat je koopt en wat er dan duurzaam aan is.

Missie

Klanten begeleiden naar een duurzamer leven door alternatieven te bieden voor alledaagse producten.

Visie

Duurzame producten verkopen zodat wij iedereen een duurzamere levensstijl kunnen aanbieden.

Onze kernwaarden.

Wij identificeren ons aan de kernwaarden, deze worden ook gebruikt om producten te selecteren die wij verkopen in onze webwinkel. Hieronder zie je wat wij verstaan onder duurzame waarden.

Verantwoord Consumeren & Produceren

Hieronder verstaan wij ethische, veilige en efficiënte productie en geen gebruik van gevaarlijke materialen. Daarbuiten zijn wij ook tegen het produceren uit uitputbare bronnen.

Efficiënte Cycli

Deze triple bottom line staat voor economisch, sociaal en milieu. Hiermee wordt bedoelt dat onze partners zich bezig houden met het naleven van hun beloftes op deze drie vlakken. Denk bij economisch aan een eerlijk salaris, bij sociaal aan het verantwoordelijk produceren zonder conflict materialen en bij milieu aan een beperkte CO2 uitstoot.

Minimale Impact

Minimale impact gebaseerd op de gehele lifecycle van een product. Als een product aan zijn einde komt is het nog zeker niet klaar in deze wereld, het kan zich nog lenen als onderdelen voor een nieuw product, of zelfs helemaal bewerkt worden tot iets nieuws, zoals producten in ons assortiment.

Onze merken.

IWAS

IWAS is een non-profit organisatie die zich inzet voor upcycling van producten. Door lokale gemeenschappen op te leiden en werkgelegenheid te geven, economische stimulansen te geven om duurzaamheid te bevorderen en onze mooie wereld behouden zoals hij is door actief het afval probleem tegen te gaan. Omdat IWAS upcycled materialen gebruikt, zijn hun producten niet maat- en kleur vast. Klik op het logo van IWAS om hun verhaal te lezen.